ZwangerFit

ZwangerFit is een actieve, eigentijdse vorm van zwangerschapsbegeleiding met een preventief karakter voor de zwangere vrouw afgestemd op je eigen niveau. De cursus wordt alleen gegeven door bekkenfysiotherapeuten of fysiotherapeuten die de erkende opleiding tot ZwangerFit trainer / coach hebben gevolgd. Een gezonde leefstijl met daarin verantwoord sporten heeft tijdens de zwangerschap en in het eerste jaar na de bevalling veel voordelen. Klachten en vermoeidheid kunnen worden voorkomen of verminderen, je voelt je fitter en je herstel na de bevalling is vaak sneller en beter. Dat komt jou, je baby en je hele gezin alleen maar ten goede.

Deelname is mogelijk vanaf 12 weken zwangerschap. Je kan op elk moment instromen, dus je begint wanneer jij wilt!

ZwangerFit is bedoeld voor elke zwangere vrouw die zich op een gezellige, sportieve en verantwoorde manier wil voorbereiden op de bevalling.

In de lessen zal het accent liggen op het behoud van conditie, kracht, stabiliteit en coördinatie.


Coachingslessen

Naast de actieve lessen worden er vier coachingslessen verzorgd. Deze bestaan uit:

  • Bekken & bekkenbodem tijdens de zwangerschap

  • Start van de bevalling en ademhaling

  • Tweede fase van de bevalling en kraamperiode

  • Partnerles; de rol van de partner staat centraal

Voor deze lessen kan je extra kiezen bij je inschrijving!

Lestijden & Locatie

De actieve lessen vinden wekelijks plaats:
Maandagavond 19:00 - 20:00
Maandagavond 20:15 - 21:15

Elke 1e maandag van de maand starten de lessen om 18:45 en 20:30 in verband met een coachingsles die tussen de 2 actieve lessen plaatsvindt. De partnerles, eens per 4 maanden, is van 20:00 tot 21:30. De laatste actieve les zal die avond komen te vervallen. 

Zwangere en pas bevallen vrouwen trainen samen.

De lessen worden gegeven in de oefenzaal van Fysiotherapie Zevenhuizen & Zuidbroek in Gezondheidscentrum het Kristal. Er is voldoende parkeergelegenheid op locatie.